Nu puteam să încep primăvara într-o notă mai pozitivă decât am făcut-o urmărind comedia Game Night. Și când mă gândesc că nici nu mi s-a părut mare lucru de capul ei atunci când am văzut trailerul; ba chiar m-am temut că o să fie doar o altă comedie americană.

Este o comedie americană, însă una foarte, foarte bine scrisă, care te face să râzi fără a avea nimic vulgar, ci doar datorită unui haz de calitate. Max (Jason Bateman, pe care-l ador de când m-am îndrăgostit de vocea lui în Zootopia) și Annie (Rachel McAdams, savuroasă pe rol; s-a distrat și asta se vede, se simte) se cunosc într-un bar, iar montajul de început al filmului m-a dus cu gândul la Four Christmases (2008), o altă comedie care mi-a plăcut foarte mult.

Zicea Marius după vizionare că filmul ăsta e foarte fresh. Exact așa, adună mai multe stereotipuri, cupluri cât mai diferite, unii care înșală, alții pe care IQ-ul nu-i ajută prea mult. Și mai apare acolo și vecinul atipic, “prietenul” pe care toată gașca îl evită.

Max și Annie au o relație bazată în primul rând pe pasiunea lor comună, jocurile. Aceștia organizează des seri de jocuri alături de prietenii de care vă povesteam mai sus, însă lucrurile iau o turnură periculos de amuzantă atunci când în peisaj apare fratele lui Max, Brooks (Kyle Chandler).

Comicul de situație, dar și cel de personaj, țin râsetele neîntrerupte pe parcursul vizionării, coloana sonoră nu conține melodiile de la radio, ci piese vechi care dau o atmosferă și mai plăcută filmului. Unde mai punem că sunt presărate așa subtil câteva mesaje mai serioase – de la probleme în cuplu, la frați înstrăinați. Fain. Ce să mai, eu vreau o continuare pentru comedia asta și cred că e prima comedie care m-a făcut să-mi doresc un sequel. Exact ca în reclame: Game Night – O comedie cum toate ar trebui să fie. (see what I did there? 😉)


Vizionare trailer:

Game Night e de azi la cinema, via Vertical Entertainment.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *