Ford v Ferrari a.k.a. am început lecțiile pentru Premiile Oscar 2020.

Nu știu eu foarte multe despre cursele de mașini, singurul film din același “domeniu” pe care l-am urmărit fiind Rush (2013), însă emoția pe care o transmit filmele bazate pe povești reale e tare mișto.

Sunt sigură că pentru logodnicul meu a fost o bucurie și mai mare atunci când în fiecare cadru apărea câte un Ford sau un Ferrari, dar pe cuvânt că și eu m-am bucurat de filmul ăsta, chiar dacă n-am prevăzut finalul deloc și m-am cam ofticat (nu că nu l-am prevăzut, ci pentru că a fost așa cum a fost #nospoiler).

În anii ’60, Carrol Shellby (Matt Damon, într-o partitură complet diferită de ce ne prezenta în The Martian) și Ken Miles (Christian Bale) își uneau mințile, pasiunea și determinarea pentru a crea mașina ce avea să câștige Le Mans pentru compania Ford.

Cea mai mare bucurie pentru mine a fost s-o văd pe Caitriona Balfe într-un rol complet diferit de ceea ce face în istoricul Outlander. Ambele femei interpretate de Caitriona au în comun un lucru important: iubirea.

Pelicula Ford v Ferrari este nominalizată la 4 categorii Oscar, printre care și Best Film, iar unii ar zice că atât Matt Damon, cât și Christian Bale, meritau mai multă atenție din partea The Academy. Tind să fiu de acord cu asta.

 

 

This isn’t the first time Ford Motors’ gone to war. We know how to do more than push papers.
Go ahead, Carroll. Go to war.

A mai rămas mai puțin de o lună până la decernarea Premiilor Oscar și sunt curioasă câți dintre voi vor urmări gala live pentru un al 2-lea an consecutiv în care aceasta nu va avea un prezentator, ceea ce mie chiar mi-a plăcut anul trecut.

P.S. Vă recomand și coloana sonoră a filmului, care poate fi ascultată aici.


Vizionare trailer:

Ford v Ferrari este acum în cinematografe, distribuit de Odeon Film.

Let me know you think - add a comment below!