Focus te învață un lucru important. Niciodată să nu-ți pierzi concentrarea! Cu Will Smith și Margot Robbie, filmul devine o plăcere de urmărit. Amuzant, serios și sexy (pentru că, v-am spus, Margot Robbie!), filmul vorbește despre scamatorie într-un mod special, atingând și subiectul dragostei.

You got a light touch, you’re kinda invisible out there, and you’re calm.

Facem inițial cunoștință cu Jess (Margot Robbie), care aparent încearcă să scape de un bărbat ce o plictisește, folosindu-se de Nicky (Will Smith), rugându-l să se prefacă că sunt iubiți. Acesta acceptă, iar cei doi rămân de vorbă, după care ajung în camera ei. De acolo, povestea ia o întorsătură comică și curiozitatea ia naștere în mintea spectatorului. Cine este Nicky, de fapt?

Un maestru al înșelăciunilor, un mare hoț de buzunare – mai exact, care o integrează în echipa lui pe Jess, o novice în această “meserie”, ajungând să facă foarte mulți bani. Cei doi o iau pe drumuri separate la un moment dat (și nu vreau să dau prea multe detalii), pentru a se reîntâlni trei ani mai târziu, schimbându-și unul altuia planurile și viața.

 

Pentru mine Margot Robbie a fost o surpriză plăcută, deși inițial n-am sperat să fie decât o păpușă frumoasă așezată într-un film pentru a atrage atenția. Margot poate și m-a convins. Sper să crească în roluri direct proporțional cu frumusețea. Will Smith conduce filmul bine și te câștigă cu personajul lui care este când confuz, când lider, când îndrăgostit.

Focus este o alegere potrivită pentru o ieșire la cinema! Șantaj, escrocherie, tensiune, actori frumoși și talentați (de precizat și Rodrigo Santoro, Gerald McRaney și Robert Taylor), două ore în care te întrebi frecvent “Ce?!”, dar la care primești răspunsul exact la final.  O rețetă care nu dă greș.


Câteva date tehnice: 

Scris și regizat: Glenn Ficarra, John Requa
Producător: Denise Di Novi
Producători executivi: Charlie Gogolak, Stan Wladkowski
Imagine: Xavier Grobet
Editor: Jan Kovac
Studiouri: Warner Bros Pictures

Precizări speciale:

  • Margot Robbie era în vacanță împreună cu fratele ei, în Croația, când a fost sunată pentru a fi anunțată că regizorii vor ca ea să dea probă.
  • Filmările au avut loc în New Orleans și Buenos Aires. 
  • Ultimele cadre au fost trase în New York, pe 17 decembrie 2013.

Vizionare trailer:

Focus intră în cinematografe din 27 februarie, distribuit de Freeman Entertainment.

0 thoughts on “Recenzie: Focus (2015)”

Let me know you think - add a comment below!