Ce dor îmi era să văd filme bune! Și să apuc să vă zic de ele înainte ca acestea să intre în cinematografe. Băi și la fix am nimerit, chiar înainte de vizionarea Florence Foster Jenkins.

O comedie de epocă, bazată pe fapte reale! N-am mai văzut până acum comedii inspirate de evenimente reale și asta a adăugat o doză de curiozitate după ce am văzut trailerul filmului.

Povestea este incredibil de amuzantă. Avem o excentrică moştenitoare al cărei singur scop în viaţă este acela de a deveni o soprană celebră. Deși nu are absolut nicio calitate vocală, Florence (Meryl Streep, un alt rol superb – e incredibil cum poate să dispară complet și să aducă la viață o cu totul altă persoană) consideră că trebuie să umple săli de spectacol din ce în ce mai mari. Partenerul şi managerul ei, Clair Bayfield (Hugh Grant, care m-a făcut să suspin de câteva ori), un actor diplomat englez, este singurul care face tot posibilul pentru a o proteja de răul din jur și, mai ales, de batjocura presei. Întreaga şaradă este pe cale să se destrame în momentul în care Florence decide să organizeze un concert cu public numeros, la celebra Carnegie Hall.

Producția este la nivelul calității a tot ceea ce fac britanicii – de la decoruri deosebite, la cinematografie, la actori fără cusur. Pe lângă momentele specifice de muzică care sună foarte prost, pentru că aia e și ideea, coloana sonoră e chiar foarte mișto. Am râs foarte mult la vizionarea asta și pentru mine ăsta e semnul principal după care evaluez o comedie ca fiind bună sau nu prea. Asta e neapărat de văzut.

Revenind la actori, Simon Helberg e la înălțime, iar Rebecca Ferguson este ravisantă! Cosmé McMoon este un personaj pe care n-o să-l mai poți uita și este interpretat absolut superb. Helberg, sper să ajungă multe premii la tine! 🙂

Și dacă m-a învățat ceva filmul ăsta, ar fi că acel clișeu cu “nimic nu e imposibil”, e foarte adevărat. Și poți să faci și ceea ce nu poți să faci. Pentru că la final rămân cuvintele lui Florence..

People may say I couldn’t sing, but no one can ever say I didn’t sing.


Vizionare trailer:

Florence Foster Jenkins intră din 11 noiembrie în cinematografe, via Freeman Entertainment.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *