La 10 ani distanță de la ultima variantă Fantastic Four, vine una nouă, cu un aer mult mai fresh și cu efecte vizuale mult mai reușite, dar și cu actori care-și fac treaba — chiar dacă sunt mult mai tineri decât precedenții.

Facem cunoștință cu Reed Richards, un copil simpatic, pasionat de științe și desigur, foarte inteligent. Deși toată lumea râde de invențiile lui, inclusiv profesorii de la școală, acesta îl întâlnește pe Ben și împreună ajung să creeze o mașinărie care atrage atenția unei echipe foarte importante de savanți.

Reed și Ben (Jamie Bell), alături de Sue (Kate Mara) și Johnny (Michael B. Jordan), perfecționează mașinăria care poate teleporta materie organică într-o altă dimensiune, pe așa-numita planetă Zero. Un eveniment nefericit face ca cei patru să devină mai mult decât simplii savanți, iar puterile speciale dobândite să ajute la salvarea omenirii. Deși cu o acțiune destul de plată, Fantastic Four reușește să te câștige prin emoție, coloană sonoră și efecte speciale, dar și printr-un aer proaspăt. Miles Teller își face treaba foarte bine — sunt complet îndrăgostită de expresiile lui faciale pline de durere și suferință. Credeți-mă, nu e atât de ciudat pe cât sună 🙂

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Josh Trank
Scenariu: Simon Kinberg, Jeremy Slater, Josh Trank, Stan Lee, Jack Kirby
Producători: Simon Kinberg, Robert Kulzer, Hutch Parker, Matthew Vaughn
Muzica: Marco Beltrami, Philip Glass
Costume: George L. Little

Precizări speciale:

  • Melodia din trailer a fost folosită și în Broadchurch (2013).
  • Costumele protagoniștilor sunt inspirate de costumele de izolare.
  • Acest film este a doua producție Marvel în care sunt implicați actorii Tim Blake Nelson – The Incredible Hulk (2008) și Kate Mara – Iron Man 2 (2010).
  • Pentru prima dată, personajul The Thing va fi creat pe calculator și nu prin aplicarea unui machiaj special pe un actor.
  • Chet Hanks, băiatul lui Tom Hanks, își face debutul într-un film, acesta interpretând rolul lui Jimmy Grimm.
  • Actorul Michael B. Jordan și regizorul Josh Trank au lucrat împreună și la Chronicle (2012).

Vizionare trailer:

Fantastic Four intră din 7 august în cinematografe, distribuit de OdeonFilm.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *