fantastic-beasts-and-where-to-find-them-2016-poster

Ce vorbești, domle! Magie multă, un Eddie Redmayne mai simpatic ca oricând, New York-ul anilor ’20 și magie; am zis magie? ✨

 

(play și citește)

Nu am văzut decât primul film din seria Harry Potter (și p-ăla cu greu). Ca să fie clar din start. De la cei care le-au văzut pe toate, însă, și au fost aseară la vizionarea specială Fantastic Beasts and Where to Find Them, am înțeles că singura legătură între cele 2 producții este universul. Și vreo 2-3 “Easter eggs” pe care chiar și eu le-am prins.

 

Autoarea J.K. Rowling semnează aici scenariul unui sequel pentru universul pentru care este adorată de tot universul pământesc 🙂 Îl cunoaștem pe englezul Newt Scamander (un Eddie Redmayne stângaci și incredibil de dulce), autorul cărții omonime din care studiază Harry Potter în timpul primului an la Hogwarts, iar pelicula îi prezintă aventurile prin New York, acolo unde reușește să scape câteva creaturi fantastice care îi vor da bătăi de cap, cu 70 de ani înainte ca Harry să citească cartea acestuia.

Filmul ăsta m-a dus cu gândul la Crăciun, cel mai probabil datorită muzicii. Compoziții magice, căci altfel nu am cum să le spun, semnate de James Newton Howard. Abia aștept continuarea din 2018, deja anunțată, la bordul căreia s-a înscris și domnul Johnny Depp. Înainte să înceapă filmul mă gândeam că, probabil, o să-mi fie greu să stau 2 ore + în sala de cinema, pentru că mă așteptam să fie plictisitor. There it is. I said it. Dar nici nu știu când a trecut timpul.

FANTASTIC BEASTS AND WHERE TO FIND THEM

Mi-a plăcut mult relația dintre Scamander și Jacob Kowalski (Dan Fogler, amuzant și foarte, foarte bun), mai ales când la distracție se adaugă și doamnele Porpentina Goldstein (Katherine Waterston) și Queenie Goldstein (Alison Sudol) – două prezențe fine pe care le-am întâlnit pentru prima dată în filmul ăsta și care au fost exact ce trebuie. Foarte bun castingul, pentru că d.p.d.v. al jocului actoricesc, pelicula stă bine de tot. Povestea nu e romantică, dar atinge și câteva note dulci, perfecte. Nu știu dacă e ceva care nu mi-a plăcut. Efecte speciale foaaaarte mișto, un 3D care chiar își are rostul. Nu-mi amintesc un film la care să mă fi impresionat cu 3D-ul, pentru că de în general e folosit doar ca să fie biletele mai scumpe. Gata, închei aici. Fantastic Beasts and Where to Find Them este de văzut. Neapărat la cinema, IMAX dacă se poate.

You’re an interesting man, Mr. Scamander. Just like your suitcase, I think there’s more to you than meets the eye. Kicked out of Hogwarts for endangering human life with a beast, yet one of your teachers argued strongly against your expulsion. I wonder… what makes Albus Dumbledore so fond of you, Mr. Scamander?


Vizionare trailer:

Fantastic Beasts and Where to Find Them intră din 18 noiembrie în cinematografe, via Freeman Entertainment.

P.S. Profit de ocazie ca să vă spun că Gemma Chan are o apariție scurtă, dar de efect, pentru că e incredibil de frumoasă. Recomand serialul Humans, unde joacă rol principal. 😀

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *