Everest e la mare altitudine și la foarte multe grade cu minus; probabil de asta m-a lăsat rece.

Ok, nu vă agitați prea rău. Nu e un film prost, dar e un film care m-a cam plictisit. Am mai văzut filme statice, dar totuși care m-au captivat și m-au lăsat fără aer la sfârșit. Am intrat în sala de cinema cu aceste așteptări, iar dezamăgirea a fost cu atât mai mare.

Inspirat din povestea reală a alpiniștilor care în 1996 și-au dorit să cucerească muntele Everest, filmul încearcă să impresioneze și să aducă lacrimi în ochii spectatorilor, dar la mine n-a prea funcționat. Alpiniștii din rolurile principale, Rob Hall (Jason Clarke, senzațional) și Scott Fischer (Jake Gyllenhaal, total în plus) conduc două echipe de exploratori către vârful cel mai înalt din lume, atunci când o furtună le strică planurile în cel mai nasol mod posibil — conducându-i către moarte sau schimbări radicale de vieți. Nu știu cum ar fi fost posibil să simt milă referitoare la experiența prin care au trecut acești oameni. Au semnat pentru asta. Și-au dorit asta. Milă mi-a fost doar pentru cei rămași acasă, care au rămas cu speranța și așteptarea ce n-avea să mai fie împlinită. Un film foarte static, un pic cam lung și nereușit, dar efectele vizuale, sonore, cât și actorii – astea sunt elemente care merită.

 


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Baltasar Kormákur
Scenariu: William Nicholson, Simon Beaufoy
Producători: Nicky Kentish Barnes, Tim Bevan, Liza Chasin, Eric Fellner, Evan Hayes, Brian Oliver, Tyler Thompson
Muzica: Dario Marianelli
Costume: Guy Speranza

Precizări speciale:

  • Jason Clarke l-a înlocuit pe Christian Bale atât în acest film, cât și în Terminator Genisys (2015);
  • Acesta este al 4-lea film ce are coloană sonoră semnată de Dario Marianelli și în care joacă Keira Knightley, precedentele fiind Pride & Prejudice (2005), Atonement (2007) și Anna Karenina (2012);
  • Robin Wright și Michael Kelly joacă împreună și în serialul House of Cards (2013);
  • Filmul este bazat pe cea mai mare tragedie întâmplată vreodată pe muntele Everest, dar în timpul filmărilor a avut loc una chiar mai mare, pe 18 aprilie 2014, atunci când au murit 16 persoane, iar dezastrul a fost cu mult peste cel din 1996.

Vizionare trailer:

Everest intră mâine în cinematografe, distribuit de RoImage.

Foto: Walden Media

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *