Cel mai obraznic bunic își invită nepotul într-o aventură … altfel. Cât de rău poate fi un bunic, până la urmă? Bunicii sunt inofensivi. Sau nu?

Când am văzut trailerul acestei comedii, m-am gândit instant că, cel mai probabil, n-o să-mi placă. Recunosc, am fost la vizionarea Dirty Grandpa pentru distribuție (Zac Efron, Zoey Deutch, Julianne Hough și, desigur, Robert De Niro) și fără nicio așteptare. Foarte pe scurt, despre ce e vorba în această comedie: Jason Kelly (Zac Efron, care se face plăcut fix pentru că își asumă un personaj pus în situații dintre cele mai penibile) se află la doar o săptămână distanță de nunta cu fiica răsfățată a șefului său, deci cu un pas mai aproape de a deveni partener la firma de avocatură unde lucrează de mult timp și care crede că ar fi cariera visurilor lui. Abia târziu, tânărul va realiza că toate planurile îi sunt periclitate de bunicul guraliv, alături de care pleacă în vacanța de primăvară la Daytona. Și care îi deschide ochii, metaforic vorbind.

Dus uneori la extreme și devenind aproape deranjant, Dirty Grandpa este fix ce vrea să fie. O comedie obraznică și vulgară, ajutată mult de interpretarea lui De Niro, dar și a lui Efron. Cei doi și-au asumat rolurile până la capăt și amuză. Julianne Hough reușește să portretizeze iubita fițoasă, ușor de urât de public, punându-i-se în evidență talentul de dansatoare / cântăreață pe care știm toți cât de bine îl deține. Muzica este potrivită fiecărei scene și îmbogățește părțile comice, fiind în același timp și extrem de plăcută (hituri precum Vamos a la playa sau Because you loved me fac parte din coloana sonoră).

Uneori, în viață, părinții greșesc. Și își conduc copiii, mai mult sau mai puțin, pe drumuri pe care își doresc sau și-ar fi dorit ei să fie. Sau drumuri pe care se află și le consideră cele mai bune și pentru copiii lor. Asta e povestea lui Jason, care având un tată avocat de mare succes, este atras în lumea magnaților și renunță la reala lui pasiune. Urmează Facultatea de Drept, după care o cunoaște pe logodnica fițoasă, de care v-am povestit mai sus. După ce bunica lui moare, bunicul își dorește să îndeplinească ultima dorință a răposatei sale soții (aceea de a-și trăi viața mai departe). Urmărind firul poveștii, mă întrebam dacă ultima ei dorință nu a fost, de fapt, pentru Jason. Între petreceri pline de alcool, droguri, probleme cu legea, dansuri nud și apropouri deplasate, Jason și Dick (Robert De Niro, surprinzător) se apropie mai mult ca oricând. Îmi place foarte mult scena finală dintre cei doi și profunzimea mesajului, chiar dacă vi se poate părea ciudat ca o comedie să aibă ceva profund. Mai jos, una dintre primele scene ale filmului.


Jason Kelly: Being a corporate lawyer, you know, it’s got its upsides.
Dick Kelly: You know what I’d rather do?
Jason Kelly: What?

Dick Kelly: I’d rather let Queen Latifah shit in my mouth from a fucking hot air balloon.


Câteva detalii tehnice:

Regizor: Dan Mazer
Scenariu: John Phillips
Producători: Jason Barrett, Bill Block, Barry Josephson, Michael Simkin
Muzică: Michael Andrews
Costume: Christie Wittenborn
Precizări speciale:
  • În 2011, scenariul filmului a fost inclus în Blacklist, fiind astfel unul dintre scenariile plăcute, dar nefolosite;
  • Unul dintre posterele filmului este un remake al posterului pentru comedia The Graduate (1967);
  • Actrița Aubrey Plaza joacă rolul unei studente de 21 de ani, deși la data lansării filmului aceasta avea 31;
  • Aubrey Plaza, Jason Mantzoukas și Mo Collins au jucat și în Parks and Recreation (2009);
  • Zac Efron a folosit o dublură pentru o parte a scenelor nud;
  • Robert De Niro a impresionat pe toată lumea în ce privește condiția fizică. Actorul l-a ridicat pe Zac, fără ajutor, în brațe, pentru realizarea acestui poster:

  • Zac Efron a interpretat și rolul altui Jason, în That Awkward Moment (2014).

Vizionare trailer:

Dirty Grandpa intră din 5 februarie în cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *