Poetic, dramatic, foarte colorat și elegant, By the Sea ar putea fi ultimul film al actriței, regizoarei și scenaristei Angelina Jolie Pitt.

If you really love someone, you want more for them than you want for yourself. Do you understand?

Povestea unui scriitor american, Roland (interpretat de Brad Pitt), și a soției sale, Vanessa (Angelina Jolie Pitt, care semnează 90% din acest film – scenariu, regie, interpretare), care ajung într-o stațiune pitorescă și liniștită din anii ’70, aflată la malul mării, într-un moment de criză a mariajului lor. Pe măsură ce își petrec timpul cu alți turiști veniți acolo în vacanță, printre care proaspăt căsătoriții Lea (Mélanie Laurent, simpatică) și François (Melvil Poupaud), dar și cu localnici precum Michel (Niels Arestrup) și Patrice (Richard Bohringer), cei doi încep să se confrunte cu probleme care mocneau demult în viața lor de cuplu.

Deși static, mult prea lung, By the Sea m-a cucerit din punct de vedere vizual, iar chimia dintre soții Jolie-Pitt reprezintă unul dintre punctele forte ale filmului. Scenariul nu m-a impresionat, sincer. De altfel, Angelina a declarat că l-a scris foarte liber, fără să se gândească că acesta va deveni vreodată suportul unui film. Nu este un film comercial, după cum probabil v-ați și dat seama, dar este un film de stare, un film elegant, cu priveliști superbe și muzică în concordanță cu tot ce v-am spus până acum. Mie mi-a plăcut la malul mării :).

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Angelina Jolie Pitt
Scenariu: Angelina Jolie Pitt
Producători: Angelina Jolie Pitt, Brad Pitt
Muzică: Gabriel Yared

Costume: Ellen Mirojnick

Precizări speciale:

  • Se zvonește că acesta va fi ultimul film al Angelinei Jolie Pitt;
  • Soții Jolie-Pitt s-au căsătorit în 2014 în Franța, acolo unde are loc și acțiunea filmului, iar filmările au avut loc în timpul lunii lor de miere;
  • Brad Pitt și Mélanie Laurent au jucat împreună în Inglourious Basterds (2009);
  • După 10 ani de la succesul comediei Mr. & Mrs. Smith (2005), Angelina Jolie and Brad Pitt joacă împreună într-o dramă.

Vizionare trailer:

By the Sea intră de mâine în cinematografe, distribuit de RoImage.

Foto: Jolie Pas

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *