Un super chef, un super actor, un super film și o super poftă. Cu pofta am rămas și ar trebui ca pe bilete să fie imprimat sfatul: vă rugăm să mâncați înainte de vizionare.

Chef-ul Adam Jones (expresivul Bradley Cooper) a avut totul şi a pierdut totul. Un adevărat rockstar cu 2 stele Michelin, dar şi cu obiceiuri nesănătoase pe măsură, a făcut totul altfel, de fiecare dată, şi nu i-a păsat niciodată decât de emoţia creării unei explozii de gusturi.

Întors din Paris, acolo unde a dat-o în bară destul de rău, atât profesional, cât și personal, Adam dorește să-și deschidă propriul restaurant în Londra și să vâneze cea de-a treia stea Michelin. Între vechi și noi prieteni, trădare, iubire, povestea lui este o frumoasă lecție de viață. În drumul oarecum complicat spre reușită îi este alături și Helene (Sienna Miller, frumoasă și stăpână pe personaj), poate persoana care îl ajută cel mai mult să se împace cu sine și să accepte trecutul. Burnt te face să realizezi și mai bine că gastronomia înseamnă mai mult decât 2 ouă fierte și cartofi prăjiți. Dacă vi se părea absurd și nepotrivit ce se întâmpla prin emisiunile-concurs culinare de la noi (și nu numai), atunci poate ar trebui să luați cu adevărat în considerare acest film și să mergeți să-l vedeți. Sfat: Încercați să înțelegeți meseria de bucătar așa cum este ea de fapt. O dramă foarte bine asezonată cu romance și comedie. O poveste remarcabilă despre importanța de a primi o a doua șansă în viață.

Câteva detalii tehnice:

Regizor: John Wells
Scenariu: Steven Knight, Michael Kalesniko
Producători: Michael Shamberg, Stacey Sher, Erwin Stoff
Muzică: Rob Simonsen
Costume: Lyn Paolo

Precizări speciale:

  • Michelle Williams și Marion Cotillard au fost luate în considerare pentru rolul principal feminin, dar s-a ajuns la varianta finală cu Sienna Miller;
  • La vârsta de 8 ani, Bradley Cooper și-a dorit să fie actor sau chef;
  • Bradley Cooper a jucat rolul unui chef și în Kitchen Confidential (2005);
  • Jamie Dornan avea inițial o apariție cameo de 2 minute în acest film, însă scena respectivă a fost tăiată la montaj.

Vizionare trailer:

https://youtu.be/HXaff0PpszM

Burnt intră în cinematografe pe 23 octombrie, distribuit de CineForum.

Foto: Double Feature Films

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *