Filme & Seriale

Recenzie: Black Mass (2015)

Un film mult prea lung, care se vrea un pic prea serios, dar care prezintă un Johnny Depp senzațional.

În 1970, agentul FBI John Connolly reuşeşte să îl convingă pe temutul gangster James „Whitey” Bulger  (interpretat de Johnny Depp) să colaboreze cu biroul federal de investigaţii pentru a elimina un duşman comun: mafia italiană din Boston. Drama surprinde povestea acestei alianţe atipice care a scăpat de sub control, permiţându-i lui Whitey să evite legea, să-şi consolideze puterea şi să devină unul dintre cei mai periculoşi criminali din istoria oraşului.

Ca film, pe mine Black Mass m-a plictisit într-o oarecare măsură, deoarece este prea lung ca durată. Dialoguri interminabile, scene care mi s-au părut fără niciun rost (vezi cadrele statice cu diferite obiecte sau personaje, care apar destul de random) și oarecum s-a dorit a fi un film mult prea serios. Da, știu că vorbim de gangsteri și de criminali și de ilegalități, dar nu înseamnă că trebuie să mă sufoci cu detalii politice și, în general, cu prea multă vorbă. Da, pentru Johnny Depp (să nu uit de machiajul lui tulburător) a meritat să stau 122 de minute trează, pentru că domnul chiar face un rol foarte bun. Și sunt vreo 2-3 scene la care pur și simplu am rămas fără aer. Din distribuție mai fac parte și actori precum W Earl Brown, David Harbour, Dakota Johnson, Julianne Nicholson, Corey Stoll, Peter Sarsgaard, Adam Scott și Juno Temple. Filmul este inspirat dintr-o poveste reală.


You were just saying? “Just saying” gets people sent away. “Just saying” got me a nine-year stretch in Alcatraz, you understand? So, “just saying” can get you buried real quick.

Câteva detalii tehnice:

Regizor: Scott Cooper
Scenariu: Mark Mallouk, Jez Butterworth, Dick Lehr, Gerard O’Neill
Producători: Scott Cooper, John Lesher, Patrick McCormick, Brian Oliver, Tyler Thompson
Muzică: Junkie XL
Costume: Kasia Walicka-Maimone

Precizări speciale:

  • Johnny Depp a încercat de multe ori să vorbească cu Whitey Bulger, în timp ce se pregătea pentru rol, dar Bulger l-a refuzat de fiecare dată;
  • Depp a declarat că acest rol este preferatul lui de până acum;
  • Cuvântul “fuck” este spus de 254 pe parcursul filmului;
  • Sienna Miller și Dakota Johnson au jucat împreună și în filmul The Girl (2012);
  • Cele mai multe scene de asasinare au fost filmate chiar în locurile în care au avut loc în realitate.

Vizionare trailer:

Black Mass intră mâine în cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

Let me know you think - add a comment below!

%d bloggers like this: