Nu e prima dată când zic asta, dar tare mi-a fost dor să particip la o vizionare de presă. Mai ales la vizionarea unui film pe care abia l-am așteptat. În cazul de față, Atomic Blonde.

Nu la fel de colorat precum Baby Driver, dar la fel de cool, cu o coloană sonoră impresionantă, unde se adaugă o Charlize Theron superbă (atât fizic, cât și actoricesc). Îi țin piept actorii James McAvoy (interpretare fără cusur, ca și cea din Split) și Sofia Boutella, alături de care împarte o scenă fierbinte tare fain realizată.

Cel mai de preţ agent al serviciilor secrete britanice, Lorraine Broughton (Charlize Theron) îşi etalează toate atuurile de spion şi apelează în egală măsură la senzualitate şi brutalitate ori de câte ori este nevoie pentru a rămâne în viaţă şi pentru a-şi duce misiunea la bun sfârşit. Singură, într-un oraş dominat de Războiul Rece, aceasta se asociază cu agentul David Percival (James McAvoy) pentru a desconspira un joc de spionaj şi pentru a pune mâna pe un document important.

Parcă aș zice că filmul e un pic cam lung, dar asta pentru că prima parte e destul de statică, însă compensează enorm cu scenele de luptă din a doua parte. Acea scenă de aproximativ 10 minute ce pare să nu aibă nicio tăietură, acel sentiment de continuitate, ah, savuros! Aș fi rămas să mai văd încă 30 de minute așa, dacă mai erau.

Și dacă tot vorbesc despre scenele deosebite, mi s-a părut foarte frumos orchestrată și scena de dragoste dintre personajul principal și Delphine Lasalle (Sofia Boutella), cuplu care te face să oftezi un pic spre final.

Montat foarte mișto, într-un stil foarte cool, așa cum ziceam și la început, cu o cinematografie tare faină, în culori neon sau reci, ținute sexy, fulgi de zăpadă, lupte în stradă și alte cele, rețeta filmului funcționează și livrează fix ce promite.

You can’t un-fuck what’s been fucked.

Mi-a plăcut. Foarte mult. Și fiind bazat pe romanul grafic The Coldest City, scris de Antony Johnston, poate mai pune domnul mâna și mai scrie ceva, ca să adapteze Focus Features, zic, sper. 😀

P.S. Dacă v-a plăcut Toby Jones în Wayward Pines, să știți că aici vă așteaptă cu un personaj foarte diferit și cumva amuzant.


Vizionare trailer:

Atomic Blonde este de mâne în cinematografe, via Vertical Entertainment.

 

Let me know you think - add a comment below!