(GUEST POST) Știm, știm: Jason Momoa este principalul pilon de atracție pentru acest film. Faptul ca se dovedește a fi mai mult decât o privire pătrunzătoare și trăsături de invidiat este un bonus, nu?

Din iubirea interzisă dintre un simplu paznic de far – Thomas (Temuera Morrison)- și viitoarea regină a Atlanditei – Atlanna (Nicole Kidman), ia naștere un rege adevărat al adâncurilor, un supererou pe uscat și cel care va reuși să unească cele două lumi – Arthur pe numele real, dar cunoscut ca Aquaman (Jason Momoa). Cutumele și tradițiile invechite ale Atlantidei o forțează pe Atlanna să își părăsească familia, să accepte să fie regină și să dea naștere unui moștenitor al tronului, Orm (Patrick Wilson). Și de aici începe întreaga aventură, o serie de provocări și călătorii care au ca singur scop să îl pregătească pe Aquaman pentru a deveni rege al unui popor care nu știe de existența lui. Arthur ajunge să cunoască și iubirea adevărată prin Mera (Amber Heard), prințesă a adâncurilor promisă lui Orm, și își descoperă latura acvatică prin Vulko (Willem Dafoe).

Scenariul atinge teme clasice precum nesfârșita luptă dintre bine și rău, dragostea care primează în fața oricăror reguli și importanța familiei. Totuși, binele și răul se întrepătrund ușor încă de la început când Aquaman decide să îl lase să moară pe tatăl unuia dintre răufăcătorii pe care deja îi oprise. De-a lungul filmului vedem frânturi din regretul pe care îl poartă eroul nostru. Însă, deși bunătatea sa nu este îndoielnică, ne este clar că avem în față un altfel de supererou: cu defecte, cu înclinație către stângăcii și greșeli, cu sânge rece și capacitatea de a ucide.

La capitolul imagine și sunet, filmul nu dezamagește. Reușește să suprindă diferențele dintre cele două lumi și să creeze în mintea publicului o amintire vizulă clară despre controversata Atlantida.

My father was a lighthouse keeper. My mother was a queen. But life has a way of bringing people together. They made me what I am.

Una peste alta, Aquaman este un film care reușește să trezească în public acea dorință nerecunoscută de fantastic, de basme ca în copilărie și, totodată, de acea liniște că în final binele va ieși victorios. Are o savoare aparte această ecranizare, merită vazută și apreciată pentru ceea ce este.


Vizionare trailer:

Aquaman este acum în cinematografe, distribuit de Vertical Entertainment.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *