De o jumătate de oră stau și ascult interviuri cu Lady Gaga și Bradley Cooper, plus coloana sonoră a filmului, și tot nu știu de unde să încep.

Cuvintele mele nu ar fi suficiente pentru ce înseamnă filmul ăsta și nici pentru ce e filmul ăsta ca producție cinematografică.

Am ieșit din sala de cinema încă cu lacrimi în ochi și sufletul plin de sentimente. Pare că nicio secundă nu am privit un film, ci că mai degrabă i-am ascultat pe Ally și Jackson povestindu-mi viața lor, cât se poate de intim, personal, real.

Pentru că American Horror Story este un serial care nu se încadrează în preferințele mele, nu am avut ocazia de a o urmări pe Lady Gaga într-un rol puternic până acum, iar performanța ei din A Star is Born a fost o bucurie.

Povestea în sine m-a captivat de la primele note, dar Bradley Cooper și Lady Gaga sunt demni de premii Oscar, pentru că te fac să râzi, să plângi, să cânți și să simți, iar filmul… e prea scurt. Un debut regizoral cel puțin reușit. 🙂

A Star is Born este a 4-a versiune a unui film ce se lansa pentru prima dată în 1937 și spune povestea lui Jackson Maine (Bradley Cooper, desfigurat și excelent) care o întâlneşte pe tânăra aspirantă Ally (Lady Gaga, impresionantă pe toate planurile). Deşi nu mai spera să devină cântăreaţă vreodată, Ally cucereşte publicul imediat, după ce Jack o convinge să urce pe scenă la unul dintre concertele lui. Pe măsură ce cariera lui Ally ia amploare, povestea lor de dragoste devine ultima speranță pe care audiența o mai vede pentru Jack.

Am vărsat primele lacrimi la momentul mai sus menționat, reprezentat de melodia Shallow, melodie cu un mesaj foarte puternic și extrem de important. Tell me something boy / Aren’t you tired tryin’ to fill that void? / Or do you need more / Ain’t it hard keepin’ it so hardcore?.

Fie că vrei să privești filmul ăsta ca pe o poveste de dragoste sau musical sau dramă sau tragedie, important e să-l privești într-o sală de cinema. Scena dinspre final pe care nu o s-o descriu pentru că nu vreau să dau spoilere, în care Ally vine cu replica: It’s okay. It’s not your fault, it’s a disease. este scena mea preferată din atât de multe motive – pentru că e jucată impecabil, pentru că pune punctul pe i, pentru că e cumva punctul culminant al poveștii.

Indiferent de ce lecții dai voie filmului ăstuia să te învețe, nu o uita pe cea mai importantă: toți avem demoni, probleme, insecurități; toți avem momente când ne simțim singuri, când simțim că nu suntem suficient de buni, că nu suntem suficient de buni pentru cel/cea de lângă noi, că nu avem cele mai bune rezultate etc. Așa cum zicea Lady Gaga într-un interviu oferit lui Stephen Colbert: I think we live in a pretty shallow time., iar gândurile astea pot foarte ușor să ne îngroape, metaforic sau nu.

And there’s one reason we’re supposed to be here is to say something so people want to hear. So you got to grab it, and you don’t apologize, and you don’t worry about why they’re listening, or how long they’re going to be listening for, you just tell them what you want to say.

A Star is Born este emoție, este invitația în viața intimă a unui cuplu aparent banal, care îți arată ce se întâmplă atunci când e prea târziu și care îți arată cât de multe poate schimba iubirea necondiționată. A Star is Born este filmul pentru care voi aplauda în noaptea Premiilor Oscar, pe 24 februarie 2019.


Trailer:

A Star is Born este acum în cinematografe, distribuit de Vertical Entertainment.

Similar Posts

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *