Aproape 3 ani au trecut de când am văzut filmul de debut al lui John Krasinski, A Quiet Place. În august 2018 am avut ocazia să urmărim filmul ca parte dintr-o vizionare specială pe un acoperiș din Londra. Am scris atunci prima recenzie exclusiv în limba engleză, aici.

De data asta voi reveni la limba română, căci bucuria asta de film, acum devenit trilogie, merită a fi vorbit despre în toate limbile. Deși programat să fie lansat în 2020, A Quiet Place Part II a fost unul dintre filmele ce s-au amânat și iată-ne ajunși acum, din nou, în sala de cinema. Dacă e să rămâneți cu ceva din recenzia asta, vă spun doar că ăștia trei ani de așteptare au meritat.

Deși acțiunea continuă fix de unde se termină prima parte, primele minute ale peliculei sunt rezervate pentru a face cunoștință mai bine cu ceea ce înseamnă universul A Quiet Place, iar minutele de început ne poartă cu peste un an în urmă. Am observat că acest sequel este atât de bine construit, încât până și cei care nu sunt familiarizați cu universul creat de Krasinski, pot înțelege lejer ce se întâmplă și care este punctul în care fiecare personaj se află.

M-a bucurat extrem de tare felul în care Krasinski a creionat scenele lui Regan (Millicent Simmonds, foarte expresivă) din punct de vedere al sunetului. Surprinzător, însă Emily Blunt nu mai este cea care duce filmul, trofeul fiind de data asta la Millicent Simmonds și Noah Jupe, care livrează poate una dintre cele mai puternice scene, ceva de-o angoasă ce te face incomod pe scaunul cinematografului.

Familia Abbott încearcă în continuare să supraviețuiască, însă tema principală a acestui film a fost cumva lupta pentru un loc sigur, un loc în care nu doar să supraviețuiască, ci să trăiască atât cât este posibil într-o lume post-apocaliptică. Tare, tare fain.

A Quiet Place Part II este un film aproape mut care, ironic sau nu, te cam lasă fără cuvinte și cu senzația de a vrea mai mult. Este un film foarte bine dozat în cele 90 de minute, foarte bine jucat și ce am apreciat cel mai mult au fost momentele în care mi-a crescut pulsul datorită scenelor intense care nu sunt puține deloc, ceea ce nu poate să fie decât un lucru bun.

Am aflat recent și că un al 3-lea film este în lucru, fiind programat pentru lansare în primăvara lui 2023.
Aștept cu nerăbdare și entuziasm.
😍


Vizionare trailer:

A Quiet Place Part II intră din 11 iunie în cinematografe, distribuit de RoImage.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *