A Hologram for the King sau filmul care m-a uimit din toate punctele de vedere. Tom Hanks n-a fost o surpriză. Tom Hanks e un deliciu în orice rol.

Nu am citit cartea. Ca să lămurim asta de la început. 80% dintre proiectele care se fac acum sunt bazate pe romane, basme, benzi desenate, etc., așa că nici dacă aș vrea n-aș putea să țin pasul cu toate. Și cam în 80% dintre cazuri reușesc să citesc materialul-mamă înainte de a viziona adaptarea. Ei bine, ăsta a fost unul din alea 20% dintre cazuri în care doar am văzut trailerul și cam asta a fost. Ba chiar am intrat în sala de cinema puțin sceptică, neștiind la ce să mă aștept exact. Am avut parte de o comedie atipică, un Tom Hanks foarte bun, un subiect atins din toate perspectivele și momente de o sensibilitate cum rar mi-e dat să văd. Alan călătorește în Arabia Saudită pentru a asigura încheierea unui contract IT pentru un nou mall, construit în mijlocul deșertului, dar Alan are și o viață personală, nu doar o carieră, de care trebuie să se ocupe. După ce își pierde casa, mașina și chiar soția, acesta găsește ca scut o problemă medicală, căci problemele cu alte probleme se rezolvă, nu? 🙂 Aici da. Vai, și ce bine funcționează tot. Cred că scenele dintre Alan și Zahra (Sarita Choudhury, pe care o știam din Blindspot unde portretizează un rol episodic, în film de o senzualitate debordantă) sunt unele dintre cele mai frumoase scene romantice pe care le-am văzut într-o producție. Atunci când luna și soarele se întâlnesc, când două culturi se contopesc, nici religia, nici vecinii, nici principiile de viață nu mai contează. Tot ce contează e iubirea. Cam atât de frumos este portretizată aici. Poate părea puțin folosită de-a lungul acțiunii, dar să nu uităm că filmul este, în primul rând, o dramedie. Am râs tare bine și chiar mi-era dor de o comedie cu bun simț și glume cu adevărat amuzante.


Think too much and you know you are nothing. Think just enough and you know you are small, but important to some. That’s the best you can do.

Câteva detalii tehnice:
Regizor: Tom Tykwer
Scenariu: Dave Eggers, Tom Tykwer
Producători: Stefan Arndt, Gary Goetzman, Arcadiy Golubovich, Tim O’Hair, Uwe Schott
Muzică: Johnny Klimek, Tom Tykwer
Costume: Pierre-Yves Gayraud
Precizări speciale:
  • Aceasta este a doua colaborare dintre Tom Hanks și regizorul Tom Tykwer, după Cloud Atlas (2012);
  • Co-producție Marea Britanie, Franța, Germania, SUA;
  • Filmat în perioada 6 martie – iunie 2014;
  • Bazat pe cartea omonimă a lui Dave Eggers.

Vizionare trailer:

A Hologram for the King intră în cinematografe de mâine, distribuit de RoImage.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *