Un SF de la regizorul Gore Verbinski, cunoscut pentru seria Pirates of the Caribbean. De data aceasta suntem atrași într-un horror care își desfășoară acțiunea la un SPA în munții din Elveția. A Cure for Wellness ne plasează într-o atmosferă creepy, foarte (mult prea) lentă.
Personajul principal este Lockhart (Dane DeHaan), un tânăr banker care este trimis să rezolve o problemă de afaceri și să se întâlnească cu un anumit domn Pembroke (Harry Groener), un puternic banker care se retrage la un SPA și le spune colegilor că a descoperit adevărul și că nu o să se întoarcă. Ajuns acolo, personajul nostru începe să se simtă prins și descoperă lucruri destul de ciudate, moment în care începe acțiunea. Importanți în desfășurarea acțiunii sunt și actorii Jason Issacs – Dr. Heinreich Volmer, un om foarte calm, îmbrăcat mereu la 4 ace, care-ți lasă impresia că nu este de încredere – și Mai Goth – Hanna, o tânără pacientă cu secrete.

A Cure for Wellness este un film straniu, destul de bine construit, care excelează prin scoaterea în evidență a detaliilor și a designului tipic genului horror. Lung și obositor – având 2 ore jumătate, iar acțiunea prinzând contur abia după primele 2 sferturi de film. Temele sunt destul de evidente, dar nu am fost lăsat cu un mesaj prea puternic la final. Filmul pare că încearcă să rezolve ceva și nu reușește, nici măcar în final. Vă puteți lipsi de vizionarea lui.

There is a sickness inside us rising, like the bile that leaves that bitter taste at the back of our throats. It’s there in every one of you seated around the table. Only when we know what ails us can we hope to find cure.

Precizări speciale:

  • Filmările au avut loc la Castelul Hohenzollern din Germania, unde accesul publicului a fost închis în perioada 13 – 24 iulie 2015;
  • Primul film al lui Gore Verbinski, de la The Mexican (2001), al cărui coloană sonoră n-a fost semnată de Hans Zimmer;
  • Pelicula a fost filmată în 5 luni, fiind o coproducție Germania – SUA;
  • A avut un buget de aproximativ 40 de milioane de dolari.

Vizionare trailer:

A Cure For Wellness este de mâine în cinematografe, via OdeonFilm.

Guest post by Marius Florin.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *