Cloverfield (2008) mi s-a părut genial, așa că am fost extrem de curioasă de această așa-zisă continuare. Iar ulterior, extrem de mulțumită de ce le-a ieșit. Bravos!

Cu o distribuție foarte restrânsă, un scenariu neconvențional, interpretare de excepție, suspans continuu, 10 Cloverfield Lane este cu siguranță un thriller reușit. Proiectul a fost ținut secret, deși multă lume a sperat ca pelicula din 2008, Cloverfield, să aibă o continuare; o decizia înțeleaptă, pentru că s-a demonstrat cât de simplu este să atragi atenția și să fii apreciat strict pentru ceea ce produci, și nu pentru o campanie intensă de marketing. După ce trece printr-un accident de mașină și este, aparent, salvată de un domn mai în vârstă, Michelle (Mary Elizabeth Winstead, expresivă și stăpână pe rol) are senzația în permanență că a fost răpită. Nu pot să vă povestesc mai mult, pentru că orice mic detaliu poate reprezenta spoiler pentru acest film. Totuși, Michelle ajunge să petreacă un timp în buncărul care aflăm că a fost construit de salvatorul ei, Howard (John Goodman, pur și simplu excepțional), pentru a avea un loc în care să se adăpostească atunci când aerul de afară devine radioactiv. Ciudat, știu. Coloana sonoră este perfectă, montajul nu mai zic și, pe scurt, dacă aveți chef de un thriller cel puțin bine realizat, atunci trebuie să vedeți 10 Cloverfield Lane. Pentru a intra în atmosferă mai bine, dar și pentru că trebuie pur și simplu să-l vedeți, recomand vizionarea celui din 2008 înainte. În final, rămân cu întrebarea, ce-ar fi dacă într-o zi.. ?


You need to eat, you need to sleep, and you need to start showing me a little more appreciation around here!

Câteva detalii tehnice:
Regizor: Dan Trachtenberg
Scenariu: Josh Campbell, Matthew Stuecken, Damien Chazelle
Producători: J.J. Abrams, Lindsey Weber
Muzică: Bear McCreary
Costume: Meagan McLaughlin
Precizări speciale:
  • Mary Elizabeth Winstead a fost prima și singura alegere luată în considerare pentru rolul principal;
  • Pelicula reprezintă debutul regizoral pentru Dan Trachtenberg în materie de lungmetraje;
  • Rețeaua telefonică ce apare pe telefonul lui Michelle este BRT, ceea ce reprezintă de fapt acronimul companiei lui JJ Abrams, Bad Robot;
  • Filmările au avut loc în SUA.

Vizionare trailer:

10 Cloverfield Lane intră de mâine în cinematografe, distribuit de RoImage.

Similar Posts

One Comment

  1. Te contrazic intr-o singura privinta: indemnul de final. Eu voi indemna la mine pe blog ca lumea sa mearga la film FARA sa fi vazut filmul din 2008. Frati-miu nu-l vazuse, nu-i zisesem despre ce e vorba, asa ca a stat in tensiune pana spre final. El a trait mult mai misto filmul decat l-am trait eu. Si, cumva, imi pare rau ca l-am vazut pe cel din 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *