Going in Style este un remake al filmului omonim din 1979, cu George Burns, Art Carney și Lee Strasberg în rolurile principale, film care tratează jaful unei bănci ca pe furtul dintr-un magazin alimentar. Deși este un remake, între cele 2 producții există diferențe frumoase.

Starurile ce formează noul trio este format din câștigători Oscar – Michael Caine, Morgan Freeman și Alan Arkin – interpretând niște bătrâni care devin sătui de a fi luați peste picior de către sistem și care decid să recupereze ce li se cuvine prin jefuirea băncii care i-a nedreptățit. Ideea în sine de a face un film de genul “heist” cu acești 3 actori este deja una grozavă, dar stați să vedeți și ingredientul supriză, o comedie atât de caldă care te fură după primele glume; te vei îndrăgosti de personaje și de chimia dintre ele, privind tot restul filmului cu zâmbetul pe buze.

Printr-o întâmplare nefericită cei 3 domni realizează că sunt faliți și că nu-și mai pot permite nici măcar plăcinta lor preferată. Joe (Michael Caine) vine cu un plan destul de îndrăzneț și nobil, acela de a jefui o bancă. Fabrica de oțel pentru care ei au muncit ani întregi a fost cumpărată și pensia lor a fost înghițită în proces. În plus, ei deja se chinuiau să trăiască de pe o zi pe alta, Willie (Morgan Freeman) are nevoie de un transplant de rinichi, Albert (Alan Arkin) locuiește cu Willie și doarme în fotoliul lui din salon, iar Joe se confruntă acum cu riscul de a-și pierde casa.

Mai mult decât timpul în sine, băncile și afacerile mari sunt factorul negativ, deoarece forțează personajele să se răzbune și să nu sfârșească prin a rămâne cu nimic. Going in Style nu se prezintă ca un film obișnuit despre un “heist”, este pur și simplu făcut ca să fure zâmbete și reușește. Colaborarea actorilor este pur și simplu superbă — cu siguranță o să te îndrăgostești de ei.


Vizionare trailer:

Going in Style este deja în cinematografe, distribuit de Freeman Entertainment.

Guest post by Marius Florin.

Let me know you think - add a comment below!