Anul trecut a adus multe, dar a și furat multe. Bucuria de a păși într-o sală de cinema a fost unul dintre lucrurile care au dispărut odată cu instalarea pandemiei. Filmul ce continuă aventura iepurașilor simpatici din live-action-ul Peter Rabbit a fost amânat de vreo 3 ori și a ajuns până la urmă să fie mutat la mai bine de un an distanță de data de lansare originală, dar am înfrânt!

Peter Rabbit (2018)

Cred că am văzut filmul ăsta undeva prin 2019, deși el a fost lansat în 2018. Povestea iepurașului Peter a fost creionată pentru prima dată în 1902 în cartea pentru copii The Tale of Peter Rabbit, scrisă de Beatrix Potter. Seria de cărți a ajuns un succes fantastic, fiind foarte prezent în topurile vânzărilor chiar și astăzi.

Filmul este un amestec de animație și live action foarte frumos, avându-i în rolurile principale pe Rose Byrne și Domhnall Gleeson, iar vocea lui Peter fiind interpretată de nimeni altul decât James Corden. Facem cunoștință cu Peter, surorile și verișorul lui, care trăiesc împreună cu Bea (Rose Byrne). Aventura începe atunci când Peter își invită prietenii și familia de iepurași în casa răposatului vecin al lui Bea, distrugând interiorul și fiind prinși în fapt de Thomas (Domhnall Gleeson) – toată situația este evident amuzantă și colorată, dând startul unei francize reușite. Peter Rabbit (2018) este disponibil pe DVD via Empire Film. Trailerul îl puteți vedea aici.

Plănuiam să public articolul ăsta, ca o paralelă între cele două filme, anul trecut. Dată fiind sistuația amânării sequelului, n-am mai avut ocazia să văd continuarea, asta până ieri.


Peter Rabbit 2: The Runaway (2021)

Oricât de mic și neimportant ar fi filmul ăsta, vă spun sincer că sentimentul de a fi din nou în sala de cinema nu se compară cu nimic. Un lucru atât de banal pe care nu l-am apreciat cu adevărat înainte, pentru că era acolo, la îndemână. Ca de altfel așa cum s-a întâmplat cu aproape toate lucrurile mărunte din viața noastră. Iar filmul de față, Peter Rabbit 2: The Runaway, este atât de simpatic, de inocent și plin de mesaje deștepte presărate în aproape toate scenele, rămânând în același timp un film potrivit (și) pentru cei mici.

 

Felix D’eer rămâne una dintre cele mai amuzante apariții, fiind singurul personaj din primul film care nu există în cărți și care a fost creat special pentru adaptare, așa cum Barnabas (Lennie James) a fost creat special pentru sequel.

It’s not hard to lie to someone that wants to believe.

În acest al doilea film din serie îi regăsim pe Bea și Thomas căsătoriți și cu o afacere de succes, în urma lansării cărții pe care Bea o scrie pornind de la povestea iepurașilor. Pe de altă parte, Peter ajunge în oraș, acolo unde cunoaște niște animale ceva mai dubioase care ajung să creeze probleme pentru întreaga lui familie.

Din ce se înțelege atât din ultimele scene ale filmului, cât și din ceea ce am găsit pe internet, seria va avea cel puțin încă o continuare 🙂 Pentru iubitorii de animale, pe cuvânt că sunt tare emoționante filmele astea, cu precădere al doilea. Și eu zic că merită o oră jumătate din timpul vostru, acum mai mult ca oricând.


Vizionare trailer:

Peter Rabbit 2: The Runaway intră în cinematografe din 11 iunie, fiind distribuit de InterComFilm.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *