Cu aproape 1 an în urmă, Angela m-a nominalizat în această leapșă, așa-numitul Interviu de Cinema. L-am luat drept un Q&A cu specific cinematografic și sper să vă facă plăcere să aflați câte ceva nou despre mine. Enjoy!


movie-quiz-guess-the-movie

  • Unde îți cauți filmul de vizionat?

Majoritatea filmelor pe care le-am vizionat în ultimii ani au fost cele lansate în cinematografele românești, colaborând cu distribuitorii de profil și astfel aflând ușor de tot ce e nou, însă răspunsul la întrebare este: nu caut. Urmăresc cu atenție mail-urile de la distribuitori sau blogul Angelei sau diverși actori pe care i-am apreciat în producții trecute și care anunță pe rețelele de socializare viitoarele lor filme.

  • Cel mai bun film pe anul 2015?

Well, well, well.. (probabil ar fi trebuit să schimb anul, dar păstrez așa deoarece am răspuns cu întârziere). Și e clar că primul care-mi vine în cap este The Revenant. O interpretare excelentă din partea lui Leonard DiCaprio care pe mine m-a marcat și care rămâne o interpretare de referință în cinematografie. Recenzia aici.

  • Supereroul preferat? Daca tot suntem în era “superhero” în cinema.

Pentru mine e oarecum dificil să răspund acestei întrebări, pentru că nu am vizionat toate filmele cu supereroi, dar sunt în curs de recuperare. Pentru că interviul se raportează la filme, atunci o să-l numesc pe Deadpool, fiindcă m-a făcut să râd, dar în același timp mi-a aruncat în față și niște principii de viață puternice. Nu mă pot abține și trebuie să vă spun care este, de fapt, supereroul meu preferat din orice producție cinematografică sau de televiziune, indiferent de câți vor mai apărea de acum încolo. Daredevil. I absolutely love him for so many reasons.

  • Un film necunoscut pe care l-ai desoperit parcă de nicăieri?

5 to 7. Nu știu cum am dat de el, nu am nici cea mai mică idee. L-am salvat și l-am vizionat azi-noapte, pentru că aveam chef de ceva romantic și ușor. Am plâns în hohote pe la ora 1:00. Nu regret nimic. (părere mai pe larg, aici)

  • Care ar fi sfatul pentru o recenzie de film bună?

Obiectivitatea. And to keep goin’, because all good things come with exercise and practice.

  • Cel mai recent film văzut la cinema?

The Purge: Election Year (2016). Găsiți recenzia aici.

  • Ce personaj din lumea filmelor ai vrea să întâlnești?

Jack Dawson & Rose DeWitt Bukater, Edward Lewis & Vivian Ward, Hazel & Gus. Explicația aici.

  • Ce părere ai despre cinematografia autohtonă?

Încearcă să fie cât mai versatilă și, în general, e foarte comercială. Din păcate, în România, contează mult dacă filmul x este comercial sau nu. Astfel spectatorii (care apreciază cinematografia cu adevărat) sunt privați de multe proiecte foarte bune, cu viziune și interpretări pe măsură.

  • Ce cauți la un film?

O să ziceți că n-am prea multe țigle pe casă, dar filmele mele preferate rămân cele care mă fac să plâng. De unde rezultă că filmul trebuie să fie susținut de o interpretare puternică și de un scenariu care să mă facă să simt.

  • Care e filmul la care te gândești chiar acum?

Când am răspuns mai devreme la partea cu cel mai bun film pe 2015, recunosc că în secunda următoare în cap aveam Gone Girl. Nu l-am trecut acolo pentru că e din 2014, dar îl trec aici. Rosamund Pike este (cel puțin) excepțională în filmul ăla și dacă nu l-ați văzut, nu știu ce mai așteptați.

Articolul Angelei, căreia îi și mulțumesc pe această cale.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *