Hello!

V-am promis acum ceva timp (după ce m-am mutat pe WordPress) că voi organiza giveaway-uri noi pe parcurs, așa că acum a sosit momentul pentru acesta! 🙂 Puteți câștiga cartea Thérèse Desqueyroux scrisă de François Mauriac.

Câteva cuvinte despre roman:

Thérèse Desqueyroux (1927) se bazează pe o ştire de ziar despre o tânără franţuzoaică ce a încercat să-şi otrăvească soţul cu tratamentul Fowler – o soluţie de arsenic.

 Pentru a evita scandalul, soţul eroinei o dezvinovăţeşte, la proces, dar apoi, la întoarcerea acasă, o închide în dormitorul ei, lăsând-o să trăiască doar cu vin şi cu ţigări.

Personajul feminin, Thérèse Desqueyroux, apare și în alte scrieri ale autorului: Sfârşitul nopţii (1935) şi în povestirile Thérèse chez le docteur (1933) şi Thérèse à l’hôtel (1933). De asemenea, în anii 1962 și 2012 cartea a benficiat și de adaptări cinematografice, iar eu vă las mai jos trailerul filmului din 2012 care mie mi-a plăcut tare mult. 

Așa cum probabil știți deja, cartea este o achiziție personală. Face parte din colecția Carte de Buzunar de la Jurnalul Național.

 • Tot ce trebuie să faceți pentru a intra în tragerea la sorți este să îmi spuneți cum credeți că se termină povestea tristă a Thérèsei. Lăsați răspunsurile într-un comentariu la acest articol.

 • Vă rog să vă înscrieți o singură dată și cu o adresa de e-mail validă pentru că așa veți fi contactați; iar dacă nu veți răspunde în maxim 24 de ore voi organiza o nouă extragere.  

CONCURS VALABIL DOAR PE TERITORIUL ROMÂNIEI!

                                Concursul începe acum și se termină pe 30 septembrie, la ora 15:00.

Succes!!!

Update: Câștigătoarea este andreea!

0 thoughts on “Giveaway: François Mauriac – Thérèse Desqueyroux (încheiat)”

  1. Se va descoperii pe sine si o sa devina o femeie puternica in ciuda mediului in care traieste asta o sa ii dea curajul necesar sa schimbe ceva,sa fuga ,sa devina o mai buna varianta a ei.

  2. va ramane singura si dezamagita deoarece credea ca totul o sa fie altfel

Let me know you think - add a comment below!