Uneori se întâmplă ca viața să ia prioritate, iar mini-recenziile de mai jos să nu ajungă la voi atât de repede pe cât mi-aș dori, dar am înfrânt! Așadar, astăzi vorbim despre comedia Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, despre Camila Mendes în Dangerous Lies, Skyscraper, superbul Mamma Mia! Here We Go Again, dezastrul care este Frozen II și Greyhound, la care m-am uitat grație lui Tom Hanks (can you blame me?).

Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga (2020) – disponibil pe Netflix

Dacă tot n-am avut Eurovision Song Contest anul trecut, măcar am avut Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga. Cu toată tristețea adusă de anul 2020, Netflix încă se descurcă în a livra mici bucurii precum comedia asta atât de simplă, nebună și surprinzător de emoționantă.

Nici nu vreau să mai adaug altceva, doar vă îndemn să-i dați un play dacă aveți chef de niște relaxare și râsete sincere.


Dangerous Lies (2020) – disponibil pe Netflix

Am fost tare curioasă să văd filmul ăsta care, speram eu, avea să-mi dea ocazia de o observa pe Camila Mendes într-un rol diferit și ceva mai complex decât cel pe care îl face în serialul Riverdale. Sincer, nu prea a fost cazul. Mendes e destul de okay pe rol, dar nu te face să uiți de Veronica Lodge. Pe lângă asta, aș zice că filmul are o premiză bună și că se pierde spre final, nefiind însă un subiect original – un domn foarte bogat moare și ajunge să-i lase toată averea asistentei medicale care avea grijă de el.


Skyscaper (2018)

Acum câțiva ani, Dwayne Johnson, a făcut filmul ăsta ridicol în care sare de pe o clădire pe alta mai ceva ca Spider-Man. Dar pe cuvânt că nu ai ce să-i reproșezi, pentru că filmele de genul ăsta sunt făcute fix pentru asta – entertainment. Și funcționează. Își fac treaba. Te fac să uiți de viața de zi cu zi și pentru aproximativ 2 ore îți imaginezi că și tu ești la fel de șmecher ca și Johnson, care e cel mai cel cascador în viață 🙂 Clișeic și lipsit de originalitate, totuși fresh și amuzant, acesta este Skyscraper.


Mamma Mia! Here We Go Again (2018)

Muzică, muzică, muzică! Un musical absolut superb care mi-a plăcut chiar mai mult decât precedentul, Mamma Mia! (2008), care oricum era unul dintre filmele mele preferate. Pe lângă asta, pentru mine muzica Abba va rămâne mereu o amintire frumoasă a cadoului de ziua mea din 2019, atunci când Ionuț m-a surprins cu bilete la musicalul Mamma Mia! din Londra. Forever in my heart, just like this movie. Scenariul filmului de față, ca și al celuia din 2008, a fost creionat încorporând muzica trupei Abba, iar momentul meu preferat rămâne “Andante, Andante”. O bijuterie de film. ❤️ (iar Lily James este fantastică)


Frozen II (2019)

Și filmul care nu mi-a plăcut este Frozen II. Căci trebuia să avem și ceva nașpa în articolul ăsta, n-aveam cum altfel 🙂 Într-o notă ceva mai serioasă: Frozen rămâne animația și universul ce va umple buzunarelor celor de la Disney for years to come. Și cam atât. Mi-a plăcut maxim primul film, a fost diferit, a fost cu zăpadă și a dat o perspectivă pozitivă asupra gerului și a oferit o poveste faină și celor care preferă iarna în detrimentul verii, însă al doilea film e un dezastru. Recomand, în schimb, documentarul care prezintă cum s-a creat acest film și care e chiar o ocazie bună de a vedea măcar un 5% în spatele cortinei. Documentarul este disponibil pe Disney+ și am vorbit despre el aici.


Greyhound (2020) – disponibil pe Apple TV+

M-a dus cu gândul la Captain Phillips (2013) unde, culmea, tot Tom Hanks a fost rolul principal. Subiectul e oarecum asemănător, deși în Greyhound vorbim despre Al Doilea Război Mondial și lupta Căpitanului Krause de a duce la bun sfârșit un task destul de complicat pentru o persoană fără experiență și nu numai. Tom Hanks este și scenarist aici, pe lângă actor and all around the best.


Să aveți un an plin doar cu filme bune pe care să le puteți savura, cât mai curând, în sala de cinema.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *