Două dintre filmele de astăzi sunt două dintre filmele mele preferate, unul ceva mai vizibil decât altul, datorită expunerii la Premiile Oscar, însă ambele sunt minunate. Iar SF-ul… prea SF pentru mine.

7. Minunăția asta de film a ajuns și în România grație OdeonFilm!
Am văzut Three Billboards Outside Ebbing, Missouri înainte de gala premiilor Oscar și a fost un deliciu. Deși scenariul în sine e trist, filmul prezintă, mai degrabă, niște aspecte politice și umane desfășurate în jurul unei tragedii. Cu ironie și umor fin. Totul este orchestrat foarte fain, scenariul reprezentând punctul forte, după prestația actorilor. Frances McDormand și Sam Rockwell sunt sa-vu-roși (și câștigători de statuetă Oscar, dar astea-s detalii). Woody Harrelson dispare prea repede și parcă-i duci dorul până la sfârșit. Nu-s destule cuvinte ca să vorbești despre filmul ăsta.


8. Mai greu la mine cu filmele SF, însă n-am cum să nu remarc că Annihilation este unul din SF-urile alea despre care se va vorbi multă vreme de acum încolo. E disponibil pe Netflix, iar primele 2 aspecte pe care vreau să le laud sunt imaginea și distribuția. Plecând de la Natalie Portman, care duce aproape tot filmul, acea scenă făcută de Gina Rodriguez (urmată de un aspect foarte disturbing), iar imaginea e mesmerizing – cu siguranță o experiență demnă de cinema, chiar IMAX. Subiectul devine greoi, mai ales dacă nu ești adept al genului. Annihilation e un fel de Lost met the Cloverfield series. Bun. De văzut.


9. Când am postat inițial pe Facebook despre filmul ăsta, am ales poza asta cu Sam Claflin pentru că nu l-am văzut niciodată atât de puternic pe un rol.

M-a impresionat de fiecare dată, dar în Journey’s End este pur și simplu transfigurat. Filmul ăsta mi-a dat fiori, m-a făcut să plâng și m-a trecut prin toate stările posibile. De la fărâma de speranță care încolțește odată cu sosirea tânărului inocent, Raleigh (Asa Butterfield), până la ultimul strop de putere pe care Stanhope (Claflin) îl arată în ultimul minut al filmului; și ce să mai zic de jocul domnului Paul Bettany care face un rol atât, dar atât de bun. Dacă vreți să vedeți un film cu și despre război, ăsta e ceea ce căutați. Și chiar mai mult. Wow.


Articolele precedente Filme #pescurt

One thought on “Filme #pescurt: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri + Annihilation + Journey’s End”

Let me know you think - add a comment below!