A trecut o lună de la cea mai rece și călduroasă zi. Ziua în care ne-am căsătorit. 10 decembrie 2020.

Dacă vă amintiți articolul din iunie, vă amintiți probabil și povestea cununiei noastre anulate din cauza pandemiei. Cu ceva haz de necaz, ceva tristețe, dar totuși speranță pentru viitor, am trecut peste.

Și cum stăteam noi așa și ne  “minunam” de ce aduce 2020 cu fiecare lună care trece, am ajuns la concluzia că noi vrem să ne căsătorim în 2020 și că asta vom face indiferent de câte pandemii și războaie civile s-ar desfășura pe fundal.

Am decis, așadar, să ne căsătorim în Anglia, în condițiile de siguranță impuse de pandemia de Covid-19.

Cum a fost?

Foarte rece, pentru că s-a întâmplat pe 10 decembrie 2020, iar eu am făcut poze într-o rochie cu mânecă scurtă. Dar a fost o zi plină de iubire. Am avut alături de noi doi prieteni care ne-au fost și martori, dar și pe soțul prietenei mele care ne-a făcut câteva poze drept cadou de nuntă. Plus, mamele noastre care nu puteau lipsi și care au urmărit ceremonia live printr-un video call pe Whatsapp. 🙂


Organizarea unei ceremonii în Anglia este destul de simplă. Am stabilit detaliile și am plătit prin telefon, iar ulterior am avut o întâlnire scurtă pentru confimarea detaliilor oferite la telefon, dar și pentru un interviu pe care l-am dat amândoi, separat, pentru a elimina posibilitatea în care căsătoria ar fi fost impusă de una dintre părți – totul a fost foarte legal și bine pus la punct.

La finalul interviului, am fost chemați amândoi în birou, am plătit taxa certificatului de căsătorie și am fost întrebați dacă dorim mai mult de o copie, fiind necesară plata pentru oricâte copii ai nevoie, în cazul nostru două. Am decis să facem două copii pentru a putea folosi una pentru a merge la bancă și alte instituții unde e nevoie să prezint un certificat original pentru a-mi schimba numele de familie. În cazul în care originalul ăsta se rupe/se pătează/etc., am altul de rezervă.


Nu este nevoie de dosar medical prenupțial, iar asta a fost cea mai bună parte la toată povestea asta. Noi locuim și lucrăm în Anglia, iar o vizită în România pentru a oficia căsătoria ar fi însemnat undeva la cel puțin o lună deplasare, ori locurile noastre de muncă nu ne permit o vacanță atât de mare. Și să fiu foarte sinceră, nici nu aș vrea să-mi irosesc concediul pe chestii administrative cum ar fi teste de sânge și achiziționarea unui dosar cu șină. 👀


Ceremonia propriu-zisă a fost foarte emoționantă, a avut loc la The Archbishop’s Palace și a sunat cam așa…

I do solemnly declare, that I know not of any lawful impediment why I, Ioana Andreea Giuroiu, may not be joined in matrimony to Ionuț Cosmin Balogh. I call upon these persons, here present, to witness that I, Ioana Andreea Giuroiu, do take thee, Ionuț Cosmin Balogh, to be my lawful wedded husband.

Buchetul a fost o invenție proprie, folosindu-mă de câteva flori și plante pe care le-am cumpărat de la Tesco și Morrisons și pe care le-am aranjat în ceea ce avea să devină cel mai frumos buchet. Am folosit puțină frânghie și o bucată de tul alb, pe care l-am reciclat de la un cadou primit acum ceva timp, pentru a prinde tulpinile.

Rochia mea este Devina de la Ted Baker, iar ținuta lui Ionuț este de la Next.


Căsătoria noastră simplă, fără buget și fără pretenții, a fost fix așa cum ne-am dorit.
Cu liniște și cu iubire.

Vă mulțumim tuturor pentru urările frumoase! Iar familiei și prietenilor le spunem să rămână sănătoși și dornici de distracție, căci ne vom întâlni din nou, fără restricții, să dansăm și să facem poze!

Vă pup pe toți,
Andreea Balogh

💕

Let me know you think - add a comment below!