Mă pregătesc de inimioare roz, ciocolată și sirop, asta fiind scuza principală pentru care am decis să citesc cartea despre care vorbim azi. Cu Valentine’s Day la mai puțin de două săptămâni distanță, am zis că e momentul oportun să mă îndrăgostesc de o poveste romantică, fără prea multe pretenții.


Can you keep a secret? a fost scrisă de Sophie Kinsella și publicată în 2003 (de găsit la editura Polirom), fiind prima carte a autoarei care nu beneficiază de o continuare. Sau, mă rog, nu știu dacă ar fi fost neapărat un beneficiu. Trebuie să punctez ceva care da, este superficial, dar nu mă pot abține – coperta ediției originale este probabil una dintre cele mai (dacă nu cea mai) urâtă din câte am întâlnit până acum, dar trebuie să recunosc că este și veche de vreo 20 de ani (!!!).

If you can’t be honest with your friends and colleagues and loved ones, then what is life all about?

Să fiu sinceră, nici nu mai rețin cum am ajuns în posesia cărții, dar atunci când am făcut curat printre cărțile pe care urma să le luăm cu noi în noua casă, am decis să verific dacă nu cumva între timp vreuna dintre ele a fost adaptată cinematografic sau pentru vreun proiect de televiziune. Și mică mi-a fost mirarea să observ că am avut dreptate. Un procentaj din ce în ce mai mic de filme sau seriale în ziua de azi mai există care să conțină scenarii originale. Așadar, am decis să păstrez cartea pentru a o putea citi înainte de a vedea filmul.

Lansat în 2019, filmul este comedia romantică tipic americană care nu iese cu nimic în evidență față de celelalte sute de comedii romantice de duzină. În rolurile principale îi găsim pe Alexandra Daddario (în continuare zic că fata asta are o culoare incredibilă de ochi) și pe Tyler Hoechlin (descoperit de mine în Superman & Lois la The CW acum câțiva ani, la fel de carismatic și aici). Acțiunea e simplă, ea îl întâlnește pe el și până la sfârșitul cărții/filmului, ajung să fie împreună. Dar este exact ce vrei de la o lectură sau un film de genul ăsta, deci n-ai ce să-i reproșezi.

Adaptarea Can you keep a secret? este foarte fidelă cărții, însă am notat câteva diferențe care mi s-au părut mai importante, precum:

• naționalitatea personajului principal, Emma, diferă, precum și întreaga acțiune a filmului care se petrece în America și nu în Anglia așa cum este prezentat în carte;
• Jack nu îi vede pe Emma și Connor la aeroport, aspect adăugat în scenariu;
• Connor nu merge prin casă (sau alte locuri pe care chiar el le enumeră 🤭) fără pantaloni/lenjerie intimă decât în film;
• numele companiei și a concertului de jazz diferă de ceea ce este în carte;
• colega și prietena Emmei de la birou este înlocuită de un personaj masculin în film, așadar Katie devenind Casey;
• un alt personaj al cărui nume este schimbat este Cyril, acesta devenind Cybill;
• Jemima devine Gemma;
• Emma și colegele ei de apartament au un cățel în film, dar nu și în carte;
• în carte, Emma și Jack mănâncă pizza, nu falafel așa cum este prezentat în film;
• personajul Aidan și întreaga familie a Emmei nu apar în film.


Trailer:

Can you keep a secret? este disponibil pe Amazon Prime în Marea Britanie, cel puțin aici l-am găsit eu, dar sunt sigură că e ușor de localizat și dacă vă aflați în România.
În Marea Britanie urmează să fie disponibil și pe Netflix începând cu 10 februarie.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *