De obicei, în stânga articolului, adaug un colaj ce conține atât coperta filmului/serialului, cât și coperta cărții pe care am citit-o înainte de a viziona adaptarea. De data asta, însă, coperta cărții a fost puțin mai dificil de găsit pe Google având în vedere că era o ediție din 1993. 🙈

În 1903, Jack London publica povestea scurtă pentru copii The Call Of The Wild. Autorul a petrecut aproximativ 1 an în Yukon, Canada, acolo unde s-a inspirat și a observat tot ceea ce descrie în cartea cu pricina.

Nu sunt îndrăgostită de felul scrierii lui London, dar asta și pentru că este dintr-o vreme de mult apusă, însă povestea chiar m-a emoționat. Orice ține de animale în situații triste, o să mă emoționeze, fie că vorbim de ficțiune sau nu.

Buck este un câine frumos și iubitor, care ajunge să fie răpit de la casa și familia lui din însorita Californie. Acesta are un parcurs extrem de trist – este bătut și pus la munci grele – să tragă o sanie prin zăpadă și ger, în special.

Așa cum probabil vă așteptați (mai ales privind posterul filmului), Buck îl întâlnește pe Thornton (Harrison Ford) fiecare devenind salvarea celuilalt.

Un film cu o imagine tare faină, poate puțin cam lung, dar potrivit pentru întreaga familie și diferit față de ceea ce vedem în general în cinematografe zilele astea. De menționat ar fi și actorii Omar Sy și Cara Gee. The Call Of The Wild e un film cald și curat; cred că singurul reproș pe care îl pot aduce peliculei este folosirea CGI pentru tot ceea ce înseamnă animale, deși este evident motivul pentru care s-a decis folosirea CGI și nu angajarea unor animale reale.

But especially he loved to run in the dim twilight of the summer midnights, listening to the subdued and sleepy murmurs of the forest, reading signs and sounds as a man may read a book, and seeking for the mysterious something that called — called, waking or sleeping, at all times, for him to come.

Scenariul este bazat foarte puțin pe cartea lui Jack London – s-au păstrat numele personajelor, locația și parcursul lui Buck, însă nu prea ai cum să te superi, mai ales dacă ți cont de faptul că nici scrierea lui London nu este ceva prea complex. Apropo, cartea e de găsit pe Elefant.ro.


Vizionare trailer:

The Call Of The Wild intră de vineri în cinematografe, distribuit de OdeonFilm.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *