Hai că iar am dat de o carte de care am tras și am tras… câteva luni. Filmul nu e nici el perfect, dar ajută mult distribuția. Mi-a luat un picuț să termin de citit pentru că stilul este destul de static și plictisitor, dar pot să zic că am mai învățat ceva.

Boy Erased a fost publicată în 2016 și a fost scrisă de personajul principal al acțiunii, Garrard Conley. E greu să judeci o carte de memorii, mai ales atunci când povestea este una atât de tristă. Garrard vorbește despre perioada petrecută la instituția Love in Action, instituție ce se ocupa cu educarea tinerilor care nu se încadrau în standardele societății din punct de vedere al sexualității.

La doi ani de la publicarea volumului mai sus menționat, Joel Edgerton a pus stiloul pe hârtie, a scris scenariul unui film destul de apreciat (două nominalizări la Golden Globes, printre altele), dar s-a și așezat în scaunul regizorului. Ce a rezultat, este o dramă puternică, jucată tare fain de Nicole Kidman și Lucas Hedges, care portretizează o durere pe care unii dintre noi doar ne-o putem imagina.

I was alive, and this is all I needed.

Mi se pare că atât cartea, cât și filmul Boy Erased, sunt niște producții nișate și au ca scop educarea populației în ce privește libertatea de alegere, normalitatea, dar mai ales sensibilitatea unor subiecte care nu ar trebui tratate ca teme de dezbătut la cafea. Anul ăsta mi-am focusat atenția pe foarte multe producții care au ca subiect comunitatea LGBTQ și mi-am dorit să am un spectru mai larg prin intermediul căruia să îmi educ gândurile și percepțiile.

De coloana sonoră a filmului s-a ocupat puțin și Troye Sivan, care semnează tema principală a peliculei, dar care și joacă un rol pe cât de mic, pe atât de important, în scenariul creionat de Edgerton.

Dacă aveți curiozitatea să vedeți filmul ăsta, vă invit să aveți inima și sufletul deschise, să înțelegeți cât de importantă e viața ca să stăm să ne pierdem timpul, energia și chiar banii în acțiuni și/sau instituții precum cea descrisă de Garrard Conley (instituții precum Love in Action încă există în prezent și afectează viețile sutelor de tineri).


Vizionare trailer:

 

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *