Always and Forever, Lara Jean încheie trilogia To All The Boys I’ve Loved Before. Haideți să vorbim despre cum a decis Jenny Han să își ia rămas bun de la Lara Jean și Peter Kavinsky, dar și despre diferențele majore dintre carte și film.

Cu 4 ani în urmă, Jenny Han publica al 3-lea și ultimul volum al seriei To All The Boys I’ve Loved BeforeAlways and Forever, Lara Jean. Nu e nevoie să mă gândesc de două ori – volumul ăsta este cel mai slab dintre toate. Seria ca tot este oricum o lectură ușoară, perfectă pentru adolescenți sau o zi de vacanță, însă al 3-lea volum pare scris în grabă, parcă autoarea abia a așteptat să încheie povestea Larei Jean.

Never say no when you really want to say yes.

Am vorbit despre To All The Boys I’ve Loved Before aici și despre P.S. I Still Love You aici, dar ca un foarte scurt rezumat, Lara Jean este o elevă de liceu care se îndrăgostește iremediabil de Peter Kavinsky. O regăsim pe Lara Jean pe băncile liceului, în ultimul an, chiar înainte de absolvire. Dacă volumul al 3-lea nu a fost preferatul meu pe partea de cărți, filmul în schimb este preferatul meu dintre cele trei producții Netflix.

Lansat înainte de Valentine’s Day pe platforma menționată mai sus, filmul a schimbat foarte puțin ceea ce este în materialul-sursă și schimbările pe care scenariștii și le-au permis au făcut filmul mai bun, zic eu. Distribuția filmului este aceeași care ne este cunoscută din producțiile anterioare, avându-i în rolurile principale pe Lana Condor și Noah Centineo. Am oftat alături de cei doi și mi-am amintit cu drag și nostalgie de ultimul clopoțel și de ziua absolvirii liceului, de toate emoțiile perioadei respective, de frica pentru ce va urma, așteptările celor din jur, dorințe și vise.

Coloana sonoră și imaginea filmului, cadrele din colorata Coree, ținutele feminine ale Larei Jean, sarcasmul lui Kitty (Anna Cathcart) și glumele familiei Song Covey, relația dintre Lara Jean și Peter și fluturii primei iubiri sunt doar câteva elemente din ceea ce reprezintă filmul Always and Forever. Pe care vi-l foarte recomand.


Diferențe majore dintre carte și film:

• vizita din Korea prin care filmul începe nu este prezentă în carte decât ca idee;
• Stanford și numele altor facultăți sunt schimbate față de cele folosite în carte;
• cererea în căsătorie și acel ‘promposal’ foarte american sunt puțin schimbate în film, fiind un pic mai dezvoltate în carte;
• John Ambrose Mcclaren apare în carte, dar nu și în film;
• vacanța de la mare, care în carte are loc după absolvire, nu apare în film;
• Peter nu o ajută pe Lara Jean să-și desprindă părul din scaun în flashback-ul cu ei mici, dar asta se întâmplă în film;
• Lara Jean este cea care se desparte de Peter și nu invers, așa cum vedem în film;
• Peter și Lara Jean fac dragoste doar în film;
• ziua absolvirii are loc după nunta Trinei și a domnului Covey doar în film, în general câteva dintre evenimentele majore întâmplându-se într-o ordine diferită față de ceea ce este în carte.


Vizionare trailer:

To All The Boys I’ve Loved Before: Always and Forever este disponibil pe Netflix.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *