Aproape s-a mai dus un an, iar Crăciunul e aproape. Nu știu dacă sunt singura persoană care nu prea a simțit ultimii doi ani ca fiind doi ani, ci doar ca pe un coșmar care a răpit multe bucurii și care pare că nu se mai termină. Timpul trece atât de diferit zilele astea, încât faptul că în mai puțin de o lună e Crăciunul e ceva ce mintea mea nu prea înțelege. Parcă ieri era martie 2020 și lumea se schimba pentru totdeauna. Am zis că am nevoie de puțină magie în viața mea, așa că am decis să citesc cărțile de copii scrise de Matt Haig, cu precădere cele cu tematică de Crăciun.

A Boy Called Christmas, publicată de editura Nemira, este prima dintr-o serie de trei cărți cu tematică de Crăciun, serie pe care Matt Haig a pornit-o în 2015 și a continuat-o cu The Girl Who Saved Christmas (2016), Father Christmas And Me (2017) și poveștile The Truth Pixie (2018) și A Mouse Called Miika (2021). Autorul Matt Haig nu este cunoscut publicului doar pentru cărțile de copii, cel mai recent roman – The Midnight Library, lansat anul trecut – devenind destul de popular imediat după lansare.

Cartea, de găsit la editura Nemira, ne spune povestea lui Moș Crăciun așa cum îl știm noi astăzi. O poveste presărată cu umorul inocenței și naivității copiilor care te face să crezi din nou în magie și îți amintește de semnificația Crăciunului plin de bunătate și cadouri, de simplitatea și frumusețea sărbătorii de altădată. O aventură ce plimbă cititorul din păduri înzăpezite până în orășelul spiridușilor și care e presărată cu mesaje faine despre oameni, despre magie și despre ce este cu adevărat important în viață. Recomand pentru lectură atât adulților, cât mai ales copiilor, iar dacă nu aveți idei de cadouri pentru sărbători – nu mai stați pe gânduri, pentru că acest volum este perfect atât pentru Moș Nicolae cât și pentru Moș Crăciun.

We must never let fear be our guide.

Netflix a adus magia Crăciunului în caselor abonaților odată cu lansarea filmului A Boy Called Christmas, adaptarea cărții mai sus menționate ce îi are în rolurile principale pe Henry Lawfull, Maggie Smith și Michiel Huisman. Am observat încă din trailer câteva diferențe dintre film și carte, deci faptul că scenariul nu a fost 100% fidel romanului nu m-a surprins. Vedeți mai jos care sunt cele mai mari diferențe pe care le-am observat eu în timpul vizionării.Pentru Marea Britanie, Australia, Noua Zeelandă, Franța, Germania și China, filmul este disponibil și în cinematografe încă din 26 noiembrie, iar pentru restul lumii Netflix a lansat filmul pe 24 noiembrie, inclusiv în România. 😊 În Marea Britanie filmul este disponibil pe platforma de streaming NOW, asta pentru cine preferă comfortul casei și locuiește, ca și mine, pe plaiuri anglo-saxone.

Eu am preferat cartea A Boy Called Christmas în defavoarea adaptării cinematografice, însă acesta rămâne un film suficient de simpatic care să-i bucure pe ce mici și bunici, deopotrivă. Să aveți sărbători cu bine și un Moș Nicolae și Crăciun plin(i) de cadouri! 🎅🏻

Being good is better than being rich.


Diferențe carte – adaptare:

• Căciula pe care Nikolas o găsește atunci când pleacă în căutarea tatălui, la pachet cu harta către tărâmul Elfhelm, îi sunt dăruite de tatăl lui la despărțire deși în carte acesta le găsește în zăpadă prin pădure;
• Miika încearcă să vorbească și în carte, dar doar în film acesta se și înțelege cu Nikolas;
• Colierul mamei lui Nikolas este ceva ce apare doar în film;
• Felul în care Nikolas și Truth Fairy scapă din turn este diferite de ceea ce autorul prezintă în carte;
• Finalul poveștii diferă puțin de ceea ce este în carte.


Vizionare trailer:

Ho-Ho-Ho! 🎅🏻

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *