E deja 9 ianuarie, iar eu răspund cu o mică întârziere prietenei mele, Angela, care mi-a transmis leapșa filmelor pe care le aștept cel mai tare în 2016. M-am decis să pomenesc titlurile peliculelor ce sigur o să-mi încânte privirea pe parcursul anului. Și, ca să fie și mai interesant, m-am rezumat la un film pe lună. Dragilor, vă prezint cele 12 filme pe care le aștept în 2016!

 

Ianuarie – The Revenant (2015)

Filmul pentru care toată lumea spune că Leonardo DiCaprio trebuie să ia premiul Oscar. Sunt sigură că o să-mi placă filmul enorm, fiind și o fană declarată a lui DiCaprio. Iată sinopsis: Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug.

Februarie – How to be Single (2016)

Ok, deja devine greu. Am ales, dintre multe care sigur vor fi bune, o comedie colorată, perfectă pentru o seară a fetelor în oraș. Pentru că leapșa a venit de la Angela, sunt sigură că tare vom mai râde și ne vom mai bucura, urmărind comedia asta ușoară. Sinopsis: Oraşul New York este plin de inimi singuratice care doresc perechea potrivită, iar Alice (Dakota Johnson), Robin (Rebel Wilson), Lucy, Meg, Tom și David au în comun nevoia de a învăța cum să fie singuri într-o lume plină de definiții în continuă evoluție ale dragostei.

Martie – The Divergent Series: Allegiant (2016)

N-are rost să mai zic nimic, pentru că e evident. În urmă cu 1 an și 8 luni, am lansat fan clubul Shailene Woodley Romania, pe platforma Facebook. Pe de altă parte, mi-au plăcut și romanele seriei Divergent, scrise de Veronica Roth, deși finalul a fost un pic forțat. Una peste alta, sinopsis: După ce Evelyn Johnson (Naomi Watts), liderul celor fără facţiune şi mama lui Tobias Eaton (Theo James), preia conducerea orașului Chicago şi decide să desfiinţeze sistemul facţiunilor, răzmeriţa ameninţă să cuprindă întregul oraş, întrucât un grup de oameni numiţi “Loialii” au în plan restabilirea păcii şi a facţiunilor.

Aprilie – The Huntsman Winter’s War (2016)

Continuarea filmului Snow White and the Huntsman (2012) aduce din nou fantasticul de basm pe marile ecrane. De la costume la poveste, actorii, atmosfera. Da! Sinopsis: Cu mult înainte ca Ravenna (Charlize Theron), malefica regină, să fie, aparent, învinsă de sabia curajoasei Alba ca Zăpada, ea a fost martora plecării din regat a surorii sale, Freya (Emily Blunt), după ce aceasta a suferit o trădare care i-a frânt sufletul. Freya, care are puterea de a îngheța orice inamic, și-a petrecut viața în castelul său de gheață izolat crescând și pregătind o întreagă legiune de vânători letali, printre care și Eric (Chris Hemsworth) și războinica Sara (Jessicac Chastain), pentru a vedea că preferații săi au sfidat singura și cea mai importantă cerință a sa: să-și înghețe pe vecie inima, ca să nu se poată îndrăgosti niciodată.

Mai – The Angry Birds (2016)

Nu iubesc eu animațiile? Deși am fost sceptică inițial, pentru că acest film e bazat pe un joc nu foarte complex, trailerul m-a câștigat. Mă aștept la o comedie simpatică, potrivită în ajunul verii. Sinopsis: La ce să ţină eroii mai mult decât la preţioasele lor ouă, garanţie a perpetuării speciei? Doar că ouăle sunt şi un ingredient delicios pe masa maleficilor şi întreprinzătorilor porci verzi, gata de orice pentru a-şi îmbogăţi festinurile cu o aşa delicatesă. Când ouăle dispar ca prin minune, pică pe umerii descurcăreţului Red (Jason Sudeikis), a partenerului său de nădejde, Chuck (Josh Gad) şi a explozivului Bomb (Danny McBride) să le recupereze.

Iunie – Teenage Mutant Ninja Turtles 2 (2016)

Țestoasele se întorc pentru a salva orașul de o nouă amenințare. Aventura inițială, Teenage Mutant Ninja Turtles (2014), a reprezentat un adevărat succes la boxoffice și, sincer, mie mi-a plăcut. Nu am multe așteptări de la această continuare, dar știu că Stephen Amell și Brian Tee sunt în distribuție și, vreau să-i văd.

Iulie – The BFG (2016)

Disney lovește din nou. Sinopsis: Povestea unei fetiţe, a reginei Angliei și a unui uriaş binevoitor, cunoscut sub numele de BFG, care pornesc într-o aventură ca să captureze uriaşii răi, care mănâncă oameni şi care au invadat lumea oamenilor.

August – The Secret Life of Pets (2016)

Iubesc animalele. Îmi plac comediile. Asta este o comedie ce vine de la creatorii Despicable Me (2010), Despicable Me 2 (2013) și Minions (2015), o comedie care ne arată ce fac animăluțele noastre de companie după ce noi plecăm la serviciu sau la școală zi de zi.

Septembrie – La La Land (2016)

Un musical! Rare apariții în cinematografie, mari bucurii atunci când se întâmplă. Și 2 actori tare simpatici. Filmul prezintă povestea unei actriţe aspirante şi singuratice, Mia (Emma Stone), şi a unui carismatic, dar arogant pianist de jazz, Sebastian (Ryan Gosling). Cei doi ajung să se îndrăgostească unul de celălalt, însă iubirea lor este pusă la încercare de mediul dificil oferit de industria de divertisment în care evoluează.

Octombrie – A Monster Calls (2016)

Filmul ăsta îl are ca narator pe Liam Neeson. Atât. Și o să citesc romanul lui Patrick Ness înainte de vizionare. Sinopsis: În fiecare seară, Conor merge la culcare cu teamă şi speranţa ca măcar o noapte să aibă un somn liniştit. Inevitabil însă, imediat după miezul nopţii, are acelaşi coşmar: din întunericul nopţii, vântul îi aduce la fereastră un monstru înspăimântător (Liam Neeson). Acesta îi va spune trei poveşti impresionante, după care îi va cere ceva cu adevărat important în schimb.

Noiembrie – Trolls (2016)

O altă animație, despre recunosc că nu știu foarte multe, dar sună a comedie și culoare. Cu dublaje făcute de Anna Kendrick, Justin Timberlake și Gwen Stefani. Sinopsis: Popularele jucării-troli, inventate de tâmplarul scandinav Thomas Dam, ajung în sfârşit pe marele ecran. Trolii ne invită în lumea lor extraordinară, căci totul le stă în putere micuţilor de doar 5 centimetri înălţime. Avem ocazia să aflăm cum şi-au obţinut trolii părul atât de colorat, asta printre cântece şi o mulţime de efecte speciale.

Decembrie – Let It Snow (2016)

Încă un roman de citit, de data asta scris de Lauren Myracle, John Green, Maureen Johnson – Fulgi de Iubire. Nu se cunosc detalii despre adaptarea cinematografică, dar nici nu am nevoie. O să-mi placă 100%. Nu sunt eu o romantică incurabilă? 🙂 UPDATE: Aparent, acest film a fost anulat sau amânat. Revin cu detalii. UPDATE 2: Filmul a fost lansat în 2019 pe Netflix.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *